Skip to main content

Constructor ratkaisee Aritcon painavan ongelman

Tapaustutkimuksen Yleiskuvaus

Asiakas: Aritco Lift AB
Sijainti: Ruotsi
Tuotteet/palvelut: Push-back -hyllystö

Tarve

Push Back, Artico SwedenKasvavan myynnin ansiosta palkittu hissivalmistaja Aritco tarvitsi lisää varastointikapasiteettia.

Yksi heidän ongelmistaan oli se, että tuotteet olivat lattialla irtotavarana, huonosti näkyvissä ja saatavilla. Takana olevia tuotteita oli hyvin vaikea kerätä.

He kääntyivät Constructorin puoleen saadakseen apua suunnitteluun sopivan säilytysratkaisun löytämiseksi. Ratkaisu tarvittiin paitsi hisseille, jotka painavat 1,1 tonnia, mutta myös 500 kg painoisille koreille ja 600 kg painaville kaarille.

Kasten-ratkaisu

Kasten-tiimi tutustui tarkkaan asiakkaan kanssa näiden raskaiden tuotteiden erityisvaatimuksiin. Referenssikäynneillä tutustuttiin moniiin varastointimenetelmiin ja niiden toimintaan jokapäiväisessä elämässä.

Tutustuttuaan läpivirtaushyllystöön (FIFO) ja satelliittihyllystöön, Aritco valitsi Push-back -hyllystön, koska se tarjosi lisäetuja; säästi yhden trukkikäytävän ja tarjosi enemmän kuormalavapaikkoja.

Push-back- hyllystö soveltuu erityisesti irtotavaralle, joka voidaan säilyttää kuormalavoilla First-in Last-out (FILO) -periaatteen mukaisesti. Lavavaunujen kiskojen kaltevuus on n. 4 % ja ne on kiinnitetty P90-hyllystöön. Lavoja voi olla jopa kymmenen peräkkäin ja kun yksi kuormalava otetaan ulos, muut siirtyvät eteenpäin automaattisesti.

Push Back, Artico Sweden

Constructor suunnitteli Aritcolle räätälöidyn ratkaisun ja nyt valmiiksi kootut hissit säilytetään 1200 x 2400 mm kokoisilla erikoislavoilla. Hissi sijoitetaan varovasti kuormalavalle siten, että se pysyy reunojen sisäpuolella, jolloin vältetään päällystettyjen osien vaurioituminen varastoinnin aikana. Lava nostetaan trukilla hyllystöön lavavaunulle. Kaikki solat ovat kolmen lavan syvyisiä. Kaksi kuormattua lavavaunua työntyneinä taakse ja yksi suoraan palkkitasolla.

Erityinen kolmepalkkisovellus raskaan kuormalavan kantamiseksi takaa sen, että kuorma jakautuu tasaisesti. Takaverkko on asennettu ylimmille tasoille estämään kuormalavan työntäminen vahingossa hyllystä.

Lopputulos

Push Back, Artico Sweden

"Olemme erittäin tyytyväisiä tähän valmiiden tuotteidemme varastoratkaisuun. Se sopii täydellisesti tarpeisiimme ja vaatimuksiimme ja olemme saaneet erinomaista tukea ja apua Constructorilta. Toinen suuri etu on se, että varastointitarpeemme on turvattu vuosiksi eteenpäin. Kun yritys kasvaa nopeasti, on tärkeää, ettei meidän tarvitse laajentaa varastoa taas heken päästä. Tällä hetkellä valmistamme 2.750 hissiä vuodessa ja meillä on varastointikapasiteettia 4000: lle." - Fredric Gülich, Varastopäällikkö

 

Aritco Lift AB

Aritco on palkittu tasohissien ja kotihissien valmistaja. Yhtiöllä pm n. 90 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 300 milj. Ruotsin kruunua. Aritco toimittaa hissejä sekä julkisille että yksityisille markkinoille ympäri maailmaa. Yhtiö on asentanut yli 25.000 hissiä yli 40 maahan jälleenmyyjiensä kautta, joita sillä on yli 140.