Skip to main content

Kasten satelliittihyllystö vähentää Mondin toimintakustannuksia

Asiakaskertomuksen yleiskuvaus

Asiakas: Mondi
Sijainti: Nyiregyháza / Unkari
Tuotteet/palvelut: Satelliittihyllystö (Shuttle)

Tarve

MMondi-Hungary-Case-Study-1ondi on kansainvälinen pakkaus- ja paperiyhtiö, joka työllistää noin 25 000 henkilöä yli 30 maassa. 

Mondi halusi osana nykyaikaistamisohjelmaansa uuden tehokkaamman varastoratkaisun Nyiregyházan tehtaalleen Koillis-Unkarissa. Tehdas valmistaa teollisuussäkkejä rakennusmateriaalimarkkinoille sekä pieniä pusseja ja ostoskasseja.

Tehdas on rakennettu vuonna 1972 ja se siirtyi Mondille vuonna 2008. Varasto on pitkulainen ja pääsy tuotteisiin on rajoitettu, joten oli löydettävä ratkaisu, joka olisi tehokkaampi ja helpottaisi tuotteiden saavutettavuutta.

Mondi-Hungary-Case-Study-2

Kasten-ratkaisu

Constructorilla on paljon kokemusta tehokkuuden kasvattamisesta ja lisätilan luomisesta olemassaoleviin rakennuksiin, joten se pystyi tarjoamaan täydellisen ratkaisun tähän kohteeseen: Kasten satelliittihyllystön (Pallet Shuttle -järjestelmä) tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

  • Puoliautomaattinen varastointiratkaisu, jossa trukkien ei tarvitse ajaa solaan sisälle.
  • Kaikki tavaroiden käsittely tasoilla tapahtuu käyttämällä sukkulaa (Shuttle), jota käyttäjä hallitsee etänä.
  • Kuormalavojen käsittely hyllstön ulkopuolella tapahtuu tavallisilla trukkeilla.

 

Tulos

Mondin varastopäällikkö uskoo heidän tehneen oikean valinnan.

"Etsimme ratkaisua pitkänmallisen varastomme tilan maksimoimiseksi ja tuotteiden luoksepääsyn helpottamiseksi. Tarvitsimme modernin ja nopean järjestelmän, jonka avulla lavojen saavutettavuus olisi helppoa ja saisimme takana olevat kuormalavat käsittelyalueelle nopeasti ja turvallisesti. Kasten sukkulajärjestelmä osoittautui täydelliseksi ratkaisuksi, koska se mahdollistaa tuotteiden nopean siirtämisen käsittelyalueelle ilman, että trukin kuljettajan tarvitsee ajaa solaan sisään."

Mondi-Hungary-Case-Study-3Mondi

Mondi on kansainvälinen paperi- ja pakkausyhtiö. Sen toiminta kattaa alan metsien hoitamisesta ja selluloosan, paperin ja muoviseosten valmistamisesta tehokkaiden ja innovatiivisten teollisuus- ja kuluttajapakkausratkaisujen kehittämiseen. Vuonna 2014 Mondi-konsernin liikevaihto oli 6,4 miljardia euroa ja sijoitetun pääoman tuotto 17,2%.