Skip to main content

Kasten-tuotteet takaavat LEAN-tuotannon sujuvuuden ja ergonomian Menetalla

Tapaustutkimuksen Yleiskuvaus

Asiakas: Meneta
Sijainti: Odense, Tanska
Tuotteet/palvelut: Kuormalavahyllyn vetotasot, kuormalavahyllyt

Tarve

Meneta, Denmark

Meneta on autoteollisuuden alihankkija. Se perustettiin Tanskassa vuonna 1953 ja se on yksi harvoista yrityksistä maailmassa, joka on erikoistunut alkuperäisosien valmistamiseen jarrujärjestelmiin. Yhtiö on asiantuntija erilaisten tärinää ja melua vaimentavien levvyjen valmistuksessa ja he ovat hiljattain lisänneet uusia autonosia ja lisävarusteita valmistukseensa.

Meneta tarkasteli hilattain raskaiden työkalujensa säilytystä ja käsittelyä. He huomasivat, että työkaluja säilytettiin liian korkealla, jotta työntekijät pystyisivät käsittelemään niitä oikein. Tämä ei ollut hyväksyttävää yritykselle, joka painottaa sekä LEAN-tuotantoa että turvallisuutta. He kääntyivät Constructorin puoleen löytääkseen keinon parantaa molempia.

Kasten-ratkaisu

Constructor-tiimi vietti aikaa työntekijöiden kanssa ymmärtääkseen nykyisen prosessin. He huomasivat, että tuotanto vaatii 80 työkalun vaihtoa viikossa. Työkalut ovat raskaita ja eivätkä sovi nostettaviksi nosturilla, mikä tarkoittaa, että ne on työnnettävä fyysisesti hyllystä työkalukärryyn.

Tämän selvityksen ansiosta Constructor loi räätälöidyn ratkaisun - vetotasot ilman reunoja. Tämä rakenne mahdollisti vetotason vetämisen ulos ja sijoittamisen samalle korkeudelle kuin työkalukärry. Työkalu voitiin sitten helposti työntää/vetää vetotasolta työkalukärryyn. 

Meneta, Denmark

Vetotaso työnnetään takaisin hyllyyn ja työkalu siirretään tuotantolinjalle. Yhteensä 40 vetotasoa asennettiin kuormlavahyllyyn, jonka korkeus on 10,5m  ja syvyys 1,2 m. Tällä uudella varastointiratkaisulla on saavutettu parempi ergonomia ja se on vapauttanut tilaa uudelle tuotantolinjalle.

Lopputulos

"Toiminnallisuutemme on parantunut ja käyttäjämme ovat erittäin tyytyväisiä ratkaisuun. Se on helpottanut työkalujen käsittelyä huomattavasti ja nyt työkalut on helpompi löytää. Tämä taas tarkoittaa sitä, että olemme kyenneet optimoimaan muuntoajat ja näin tuottavuus ja tehokkuus ovat parantuneet." - Søren Jørgensen, Projekti-insinööri, Meneta

Meneta

Odontessa sijaitseva Meneta on maailmanlaajuinen organisaatio, jolla on noin 2000 työntekijää. Sillä on omat tuotantolaitokset ja testaustilat Tanskassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa ja Intiassa ja asiakkaita yli 75 maassa ympäri maailmaa.

www.meneta.com