Skip to main content

Kasten helpottaa Hansaprintin taakkaa 

Asiakaskertomuksen yleiskuvaus

Asiakas: Hansaprint
Sijainti: Turenki, Suomi
Tuotteet/palvelut: Läpivirtaushylly, Push Back-hyllystö, Perinteinen kuormalavahyllystö

Tarvehansaprint fi

Hansaprint on Suomen suurin aikakauslehtipaino, jossa käytetään yli 75 000 tonnia paperia vuodessa. Paperi toimitetaan valtavina rullin, jotka koon ja painon vuoksi varastoidaan lattialla kunnes niitä tarvitaan.

Seuraavassa vaiheessa rullat siirretään kuormalavoille, joista se eri vaiheiden jälkeen muuttuu tulostetuiksi arkeiksi. Nämä varastoidaan välivarastossa PushBack-hyllystössä (LIFO) tuotantolinjojen vieressä. Valmiit tuotteet pakataan ja säilytetään läpivirtaushyllystössä First-in First-out -periaatteen mukaan ennen lähettämistä monille kotimaisille ja ulkomaisille asiakkaille.

Painaminen on kuitenkin vain osa prosessia. Hansaprint tarjoaa myös kaikkea graafisesta suunnittelusta ja painatuspalveluista varastointiin ja logistiikkaan. Offset-painokapasiteetilla, kehittyneillä digitaalisilla tulostustekniikoilla ja laajalla jälkikäsittely- ja postituspalvelulla jokainen yrityken toimintavaihe tukeutuu voimakkaasti tekniikkaan hallitakseen suurta ja monimuotoista volyymia.

Hansaprint on johtava toimija Pohjoismaissa investoimalla nykyaikaiseen tuotantokapasiteettiin. Tämä investointi ulottuu sisäiseen materiaalin ohjaukseen, joka on automatisoitu käyttäen robotteja ja automaattitrukkeja. Heidän korkea vaatimustasonsa ja maineensa laadukkuudesta ja hyvästä asiakaspalvelusta tarkoitti, että he etsivät ratkaisua, joka toimisi saumattomasti nykyisten toimintojen kanssa.

hansaprint fi

Kasten-ratkaisu

Kasten-tiimi aloitti työn selvittämällä jokaisen kolmen vaiheen vaatimukset:

  1. Paperirullien muuntaminen arkeiksi painamista varten
  2. Painettujen arkkien muuttaminen valmiiksi tuotteiksi
  3. Valmiiden tuotteiden varastointi ennen lähetystä


Tämä tutkimus osoittautui korvaamattomaksi avuksi suunniteltaessa ratkaisuja tuotantovirtauksen ja tilankäytön tehokkuudeksi maksimoimiseksi. Hansaprint valitsi ratkaisuksi dynaamisen läpivirtaus- ja pushback.hyllystön (LIFO ja FIFO).

  • Varasto on hajautettu tuotantovirran vaatimusten mukaan mahdollisimman tilaasäästävästi.
  • Maksimaalisen logistiikkakapasiteetin saamiseksi niin arkkien kuin valmiiden tuotteiden hyllystöt on sijoitettu tuotantolinjoen lähelle.
  • Välivarasto sijaitsee PuchBack-hyllystössä (LIFO) tuotantolinjan välittömässä läheisyydessä. Automaattiset trukit lastaavat ja noutavat painoprosessissa tarvittavat kuormalavat.
  • Läpivirtaushyllystöä (FIFO) käytetään valmiiden tuotteiden varastointiin. Automaattitrukki lastaa valmiiden tuotteiden lavat läpivirtaushyllyyn ja keräily tapahtuu hyllystön toisessa päässä suoraan lähetysalueelle.

 

Lopputulos

"Kastenin dynaamiset kuormalavahyllysovellukset ja automaattitrukit muodostavat oleellisen osan logistisesta toimintakonseptista. Koska kaikki on täysin automatisoitua, trafiikki hyllyjen välissä on jatkuvaa. Siksi on tärkeää, että laitteet ja kalusteet toimivat moitteettomasti.”

hansaprint fi

Hansaprint

Hansaprint Oy kuuluu TS-Yhtymä konserniin.

Hansaprint Oy:n pääkonttori ja päätuotantolaitos sijaitsevat Turussa. Muut toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla ja Malmössä, Ruotsissa.

Hansaprintin osakkuusyhtiöitä/yhteistyökumppaneita ovat arkkipaino Newprint, lomakepaino Polytypos ja uusmediatoimisto Nitro. Vuonna 2016 yritys valittiin kahden maailman arvostetuimman sanomalehden, Financial Timesin ja International New York Timesin, digitaaliseksi painotaloksi.