Skip to main content

Tornado-varastoautomaatti tarjoaa ratkaisun suomalaiselle elektroniikkavalmistajien edustajalle.

Asiakas: Elgood Oy 
Sijainti: Vantaa, Finland
Tuotteet/palvelut: Tornado, Kuormalavahylly 

Elgood OyElgood Oy on toiminut johtavien elektroniikkavalmistajien edustajana jo lähes 25 vuotta.

Tarjonta kattaa laadukkaat ratkaisut lähes kaikkiin elektronisten koneiden ja laitteiden kustannustehokkaisiin komponenttitarpeisiin.

Tarve

Elgood Oy muutti uusiin tiloihin Vantaalle vuoden 2019. Saman katon alla ovat yrityksen toimistotilojen lisäksi varasto ja myymälä. Uusissa tiloissa tavoitteena oli parantaa keräilynopeutta ja maksimoida varastotilojen tehokas käyttö, sekä vähentää keräilyvirheet ja minimoida työntekijöiden kävelymatkat.

Elgood Oy:n toiminta on kasvanut muutaman vuoden aikana yli 50%, ja iso osa tuotteista kulkee verkkokaupan kautta. Varastosta toimitetaan vuodessa noin 50.000 tilausta, yhteensä noin 150.000 kappaletta rivejä

Kasten-ratkaisu

Constructor Finland teki uusiin tiloihin varastokalustesuunnitelman tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Teimme tiivistä yhteistyötä Elgood Oy: n kanssa selvittääkseen yrityksen tarpeet ja toteuttaaksemme siten parhaan ratkaisun, joka mahdollisti koko varastotilan korkeuden hyödyntämisen.

Uusiin tiloihin toimitettiin kuormalava- ja pientavarahyllyt sekä kolme hissityyppistä Tornado-varastoautomaattia.

Elgood OyLopputulos

Kasten Tornado-varastoautomaatti on hissityyppinen varastoautomaatti, joka maksimoi varastotilan pienimmällä mahdollisella lattia-alan käytöllä.

Tornado-varastoautomaatti tarjoaa erittäin tehokkaan ja energiaa säästävän turvallisen varastointiratkaisun.

Tornado -varastoautomaattien hankinta on tuonut varaston toimintaan paljon joustavuutta ja tehokkuutta, mikä korostuu, koska iso osa verkkokaupan tilauksista tapahtuu muutaman rivin toimituksina.

Varastoitavat tavarat ovat varastoautomaateissa, jolloin varastotyöntekijä ei etsi tavaraa eri varastohyllyistä vaan varastoautomaatti tuo ”hyllyn” tavaroineen käyttäjälle. Varastoautomaatin käyttö on helppo opettaa uudelle työntekijälle. Inventaarion helppous varastoautomaateissa on merkittävä, ja varastosaldot ovat seurattavissa koko ajan.

Elgood Oy

Neljämetrinen tavara-alusta on optimoitu varastopaikkojen osalta ja näin olleen saadaan useita kymmeniä varastopaikkoja yhdelle alustalle.

”Yrityksen toiminta on jatkuvassa muutoksessa koska trendit ja tarpeet muuttuvat”, kertaa toimitusjohtaja Niinimäki

”Elgood Oy:n kehitys jatkuu ja prosesseja hiotaan jatkuvasti, jotta osattaisiin paremmin vastata asiakkaiden tarpeisiin laadukkaasti ja nopeasti. Varastossa on vielä tilavaraus yhdelle varastoautomaatille ja mikäli sellainen hankitaan, se tulee olemaan aktiivisessa käytössä.”

Yritys on osa kansainvälistä Addtech-konsernia ja työllistää 36 henkilöä Suomessa ja Virossa.