Skip to main content

Kasten auttaa Biltemaa varastoimaan varaosansa

Asiakskertomuksen yleiskuvaus

 Asiakas: Biltema

Sijainti: Ruotsi
Tuotteet/palvelut: P90 kuormalavahylly, kuormalavahyllyn lisäosat

Tarve

Biltema-Sweden-Case-Study-1Biltema on tunnettu kyvystään toimittaa varaosia. Alunperin yritys tuli tunnetuksi  luotettavana kohtuuhintaisten autojen varaosien toimittajana. Se on laajentanut tuotevalikoimaansa erilaisiin tarvikkeisiin ja työkaluihin, ruuveista matkalaukkuihin ja maaleista puhelinkoteloihin ja kaikkeen siinä välillä.

Nykyään se tarjoaa yli 19 000 tuotesarjaa, jotka kaikki on varastoitava valmiina lähetettäväksi sen 1000 asiakkaalle Skandinaviassa ja sen ulkopuolella.

Biltema on erittäin ylpeä maineestaan laadukkaiden tuotteiden myyjänä. Se tekee kattavia testauksia, analysointeja ja tarkastuksia ottaessaan tuotteita myyntiin ja myös sen jälkeen. Jokaisella varastoitavalla tuotteella on oltava erittäin pieni vikataajuus ja sen on sovelluttava tarkoitukseensa. Yrityksen korkeat vaatimukset ulottuvat kaikkiin toimittajiin, mukaan lukien heidän uuden suuren keskusvaraston toimittaja, Kasten.

Kasten-ratkaisu

Bitlema Case Study - Pallet Racking 02Hyväksytyn laatutestin jälkeen Kasten valittiin suunnittelemaan Bilteman varastoratkaisu. Kasten-tiimi ryhtyi välittömästi töihin suunnittelemaan kapasiteetin optimointia.

Tilat, joihin suunnitelma tehtiin olivat valtavat, 50 000 m² - vastaa noin kuutta jalkapallokenttää. Mutta silti suuren tuotevalikoiman takia se vaati huolellista suunnittelua tehokkuuden maksimoimiseksi.

Suurien kuormien ja trukkikäsittelyn takia oli varaston lattiaa vahvistettava. Varastossa liikkuu 60 trukkia ja trukkikäytävien pituus on 8 kilometriä.  Kun tämä oli tehty, asennettiin 10,5 m korkea kuormalavahyllystö, jossa on 116 000 kuormalavapaikkaa. 

Varasto rakennettiin perinteisestä kuormalavahyllysä, joka yhdessä erilaisten turva- ja lisäosien kuten lavarajoittimien, pylvään suojien ja verkkoseinien kanssa antoi Biltemalle juuri sen, mitä tarvitaan.

Lopputulos

"Varaston kapasiteetti on vaikuttava. Sijaintipaikan valinta lähellä Halmstadin konttisatamaa tarkoittaa sitä, että varasto voi palvella koko Skandinavian markkinoilta. Satamaan saapuu arviolta 10 000 Bilteman konttia vuosittain. "

Bitlema Case Study - Pallet Racking 03

Biltema

Biltema on ruotsalainen vähittäiskauppaketju, joka on erikoistunut työkaluihin, autojen osiin ja vapaa-ajan tuotteisiin. Vuonna 1963 Linköpingiin perustetulla Biltemalla on nykyään yli 120 myymälää Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa.