Skip to main content

Outl1.se pysyy kysynnän tahdissa Kasten-hyllystön avulla

Asiakaskertomuksen yleiskuvaus

Asiakas: Outl1.se /Arc E-commerce
Sijainti: Tukholma/Ruotsi
Tuotteet/palvelut: Satelliittihyllystö

Tarve

Shuttle system, Arc E-commerceOutl1.se -verkkokaupan perustaja, Joacim Boivie, on myynyt maahantuomiaan tuotteita useita vuosia ja hänelle on kehittynyt erittäin hyvä tuntuma siitä, mitä ihmiset juuri nyt etsivät. Outl1.se toimii sesonkituotteilla; kesällä myydään puutarhatrampoliineja ja polkupyöriä kun taas talvella tarjotaan lämpöpumppuja ja lumiauroja.

Alati muuttuvassa varastossa pitää varastoratkaisun olla sellainen, että sillä pystytään käsittelemään suuria määriä tuotteita, joihin on helppo luoksepääsy ja samalla voidaan varastoida sesonkituotteet turvallisessa ympäristössä.

Yritksen suurin ongelma oli saavuttaa tasapaino tuotteiden liian pienen ja liian suuren varastointimäärän välillä. Useimmat outl1.se:ssa myytävät tuotteet tuodaan Kiinasta ja koska aikajänne alkuideasta myynnin käynnistämiseen Internetissä on pitkä, on Joacimin taito tunnistaa oikeat tuotteet ratkaiseva.

Internet on keskeinen tekijä Outl1.se:ssä. Yritys on tottunut hakemaan tätä kautta toimittajia myymilleen tuotteille ja oli luonnollista, että juuri verkossa toimien he myös löysivät Constructorin, kun etsittiin oikeita vastauksia eri varastointihaasteisiin.

Kasten-ratkaisu

Yksi Constructorin haasteista oli varaston mitoitus, jota rajoittivat isot pylväät. Lisäksi varasto sisälsi hyvin monenlaisia tuotteita erikokoisilla lavoilla, erilaisilla vaatimuksilla ja lisäksi tarvittiin varasto bulkkitavaroille.

Shuttle system, Arc E-commerce

Paras ratkaisu kaikkien vaatimusten tyydyttämiseksi oli satelliittihyllystö. Lopputuloksena syntyi varasto, jossa on 4 solaa 3 tasossa ja yhteensä 540 lavapaikkaa ja kaikkiin niihin sukkulalla on täysi pääsy. Satelliittihyllystö tarjosi heille tiiviin varastoratkaisun ja lisäetuna saatiin automaattinen lavojen haku ja paikannus, mikä parantaa varaston toimintanopeutta.

Tulos

Tutustuttuaan yrityksen liiketoimintaan, Constructor päätyi satelliittihyllystöön. Toimituksen tiedot:

  • Neljä solaa, syvyys 15 lavaa
  • Hyllystön korkeus: 4000mm
  • Kantavuus: 500kg/lava
  • Lavapaikkojen määrä: 540
  • EUR-lava 800x1200 mm pitkäsivukäsittely
  • 1 sukkula, maks. lavapaino 1500 kg
"Suurin satelliittihyllystöllä saavuttamamme hyöty on tilansäästö. Toinen on se, että tarvitsemme vain yhden trukin. Sukkula kerää ja tuo lavat keräilyaukolle ja vie ne paikoilleen." - Joacim Boivie, Outl1.se. Arc E-Commerce

Outl1.se

Arc E-Commerce AB pyörittää Outl1.se:tä.  Yritys tarjoaa korkealaatuisia urheiluun, vapaa-aikaan ja  kuntoiluun liittyviä tuotteita kilpailukykyiseen hintaan hankkimalla ne suoraan valmistajilta ilman välikäsiä. Yritys harjoittaa verkkokauppaa pienellä katteella ilman kalliita liiketiloja. www.Outl1.se