Skip to main content
Skip to main content

Varastoautomaatit 

Haluatko tehostaa keräilyä ja (tuotteiden varastointia) pakkausta? Haluatko nopeuttaa pienten osien toimitusta? Haluatko nopeuttaa tilattujen tuotteiden toimitusta ja lyhentää toimitusreittiä sekä minimoida keräilijän kävely- ja odotusajat?
Kaikki on mahdollista dynaamisten (varastointijärjestelmien tai varastoautomaattien ) hyllytys- ja keräilylaitteidemme avulla.

Tehokasta keräilyä...

Tehokkaita varastointiratkaisuja kaikenlaisille pienille osille toimialasta riippumatta (kaikilla aloilla). 

säästöä lattiapinta-alassa

vähemmän keräilyvirheitä

lyhyemmät keräilyajat

Järjestä ja optimoi varastosi varastoautomaateilla.

Paranna tehokkuutta

Automaattiset varastointijärjestelmät parantavat merkittävästi tuotteiden hyllytyksen ja keräilyn tehokkuutta. Tuotteiden siirtonopeus varmistaa pääoman paremman käytön, ja järjestelmän hallintaohjelmisto lisää varastoinventoinnin tarkkuutta.

Lyhyemmät keräilyajat

Keräilyaika lyhenee yli 60 %.  Keräilyaika perinteisestä hyllystä on keskimäärin 40 riviä tunnissa työntekijää kohti. Keräilyaika automaatista on keskimäärin 120–150 riviä tunnissa, jolloin toiminta-aika pienenee alle puoleen.

Vähemmän keräilyvirheitä

Ylimääräinen työ, viiveet ja virheellisesti lähetetyistä tuotteista tehdyt reklamaatiot voivat aiheuttaa satojen tai tuhansien eurojen kustannukset toimitusta kohti. Automaatio voi pienentää keräilyvirheiden määrää kaksi kolmasosaa.

Säästöä lattiapinta-alassa

Oikeanlaisen automaatin avulla kaikki tilankäyttö voidaan maksimoida – jopa kattokorkeuteen asti. Perinteisiin hyllyihin verrattuna turvatilaa tarvitaan vähemmän, mikä pienentää merkittävästi järjestelmän kokonaispinta-alaa.

Luotettava ja kestävä

Automaattisen varastointijärjestelmän käyttöikä voi olla jopa 15–20 vuotta. Jatkuva huolto varmistaa pitkän käyttöiän.

Laitevalikoiman esittely 

Varastoautomaatit ovat tietokoneohjattuja varastointijärjestelmiä, jotka voivat merkittävästi tehostaa tuotteiden varastointia ja keräilyä. Sisäänrakennettu nimikkeidenhallinta varmistaa varastoautomaattien tehokkaan käytön. Varastonhallintaohjelmamme on kehitetty Tornadolle ja Paternosterille, ja se voidaan sisällyttää vakiona kaikkiin laitteisiimme. Lue lisää… 

TORNADO – yksi markkinoiden nopeimmista hissijärjestelmistä 

Tornado-hissiautomaatti on dynaaminen varastointijärjestelmä, joka liikkuu pystysuunnassa ja toimittaa tuotteet tavara-alustalla suoraan käyttäjälle joko napin painalluksella tai viivakoodin skannauksella. 

Yksinkertaisen rakenteen ansiosta varastointijärjestelmä on varmatoiminen ja lähes huoltovapaa. Modulaarinen rakenne mahdollistaa räätälöinnin lähes kaikkiin tarpeisiin. Tavanomaisiin varastointiratkaisuihin verrattuna järjestelmän tarvitsema lattiapinta-ala on lähes 75 % pienempi. Lisäksi järjestelmä voi toimia itsenäisenä tai useamman laitteen kokonaisuutena. 

Tornadon suuri tavara-alusta lisää keräiltävien tuotteiden määrää noin 20–35 % liikettä kohti, mikä nopeuttaa keräilyä 20 %.Monialustainen järjestelmä tuo alustat kahteen eri paikkaan / tasoon keräilyaukolle. 

Tornado tarjoaa maksimaalisen säilytyskapasiteetin minimaalisella lattiapinta-alalla ja nopean pääsyn tuotteisiin. Järjestelmää voi käyttää kahdella tavalla:

 • FTP (kiinteäpaikkainen tavara-alusta) on tehokkain laitteiden täyttötapa. Kukin tavara-alusta on suunniteltu samankorkuisten tuotteiden säilytykseen, mikä vähentää tyhjää säilytystilaa. Ihanteellinen ratkaisu, jossa ei varastoida ilmaa!
 • HOT (korkeusoptimoitu tavara-alusta) on hyvä ratkaisu, jos tuotteiden mitat vaihtelevat paljon, eikä säilytystilaa ole tarkoitus käyttää optimaalisesti.

Paternoster – minimaalinen pinta-ala, maksimaalinen varastointi 

Paternoster-pystyvarastoautomaatti on varmatoiminen ja turvallinen automaattinen varastointiratkaisu raskaille ja erikokoisille tuotteille. Järjestelmä mahdollistaa helpon pääsyn tuotteisiin ja selkeän yleiskatsauksen varastoiduista tuotteista, ja lisäksi se lyhentää merkittävästi keräilyaikoja.

Ratkaisu säästää jopa 75 % lattiatilaa ja tarjoaa korkeusoptimoidun varastoinnin minimaalisella pinta-alalla, joten sen erityisen kompakti rakenne takaa käytettävissä olevien varastomittojen optimaalisen käytön lattiasta kattoon. 

Paternoster-järjestelmä toimii pystysuuntaisella kierrolla. Pyydetyt tuotteet siirretään käyttäjälle lyhintä mahdollista reittiä ergonomiselle työskentelytasolle, ja noutopisteet voidaan paikantaa eri kerrostasoilta.

Paternosteria voidaan käyttää manuaalisesti, mutta siinä on myös isäntäohjattu tilausten keräily ja erittäin tehokas ryhmäkeräily. Ryhmäkeräily lyhentää keräilyaikoja merkittävästi, mikä nopeuttaa tuotteiden valintaa. TCPlus-ohjelmiston avulla voit helposti yhdistää varastoautomaatin ERP- tai WMS-järjestelmään, minkä ansiosta keräilyn hallinta on helpompaa kuin koskaan. 

TORNADO vs Paternoster

TORNADO

 • Yksi markkinoiden suurimmista tavara-alustoista – tehokas keräily
 • Suuri tavara-alustan kantavuus
 • Säilyttää nopeuden riippumatta tavara-alustan kuormituksesta
 • Käsittelee useita erikorkuisia tuotteita kullakin tavara-alustalla
 • Helppo korkeuden muokkaus
 • Yksinkertainen WMS-integrointi
 • Windows-pohjainen PC-ohjausjärjestelmä
 • Suuri LCD-näyttö vakiona
   

Paternoster

 • Yksi markkinoiden suurimmista tavara-alustoista/hyllyistä
 • Keräilyaika vain 15 sekuntia riviä kohti
 • Vähentää keräilyvirheitä kaksi kolmasosaa
 • Ihanteellinen ryhmäkeräilyyn
 • Käsittelee suuren epätasaisen kuormituksen jakautumisen
 • Vähäinen huolto
 • Helppo WMS-integrointi
 • Suuri nestekidenäyttö vakiona
 • Windows-pohjainen PC-ohjausjärjestelmä
 • Tuotteiden siirto käyttäjälle lyhintä mahdollista reittiä

Tower-varastoautomaatit 

Tower-varastoautomaatit tarjoavat nopean ja helpon pääsyn varastoituihin tuotteisiin, tehokkaan tilankäytön ja suuren kapasiteetin pienellä pinta-alalla, mikä on erittäin tärkeää. Laitteet on suunniteltu erilaisten raskaiden ja etenkin metallista valmistettujen tuotteiden varastointiin ja käsittelyyn.

Pystyjärjestelmässä voi olla useita käyttöalueita etupuolella ja/tai sivulla.

Rakenteen optimointi mahdollistaa kokonaisten raskaasta materiaalista tehtyjen pakkausten lastaamisen ja purkamisen trukilla – sekä yksittäisten kappaleiden käsittelyn joko manuaalisesti nosturilla tai automaattisesti syöttöalustalla

Rakenne voidaan varustaa myös vaa’alla lastattavan tai purettavan materiaalin painon rekisteröimiseksi.

Älykäs ohjausjärjestelmä on täysin valmis ulkoiseen tiedonsiirtoon ja integrointiin varastonhallintajärjestelmien kanssa. Ohjauspaneelin kosketusnäyttö mahdollistaa manuaaliset tai automaattiset varastointitoiminnot. 

Yksilöllisesti toimivia Tower-varastoautomaatteja voidaan yhdistää valvotun monivarastojärjestelmän luomiseksi: 

 • Mono Tower yksinkertainen pystysuora varastointijärjestelmä, jossa on yksi torni, hissi ja kiinteä käyttöpöytä.
 • Double Towerkaksi varastotornia yhdellä hissillä. Vaakasuora vaunu siirtää lastausyksikön käyttöalueelle/-alueelta.
 • Multi Towerkaksitornisten järjestelmien moduuliyhdistelmä. Yhdistelmä luo suuren varastointikapasiteetin.

Tapaustutkimuksia

Joka vuosi autamme yrityksiä olemaan tehokkaampia ja tuottavampia.  Toimitamme varastointituotteita, jotka tarjoavat asiakkaille pitkäaikaisia ratkaisuja kaikenlaiseen liiketoimintaan. Referenssikohteiden avulla (Tapaustutkimuksista) voidaan nähdä, että asiakkaat ovat tyytyväisiä tulokseen.

Wipro, Romania

Wipro etsi luovaa, korkeasti automatisoitua ratkaisua, joka auttaisi hallitsemaan varaston keräily- ja varastointitoimintoja Romanian varastossa.

Tutustu
Ponsse, Suomi

Ponsse Oy on Suomen johtava metsäkoneiden valmistaja. Sillä on tehdas Vieremässä, jossa valmistetaan merkittävä osa Ponsse-metsäkoneiden varaosista.

Tutustu
Bauhaus, Tanska

Kun Tanskan toiminta oli käynnistynyt menestyksekkäästi, tilasi Bauhaus DF: n siirtämään keskusvarastonsa, joka toimitti tuotteita 18 myymälään Tanskassa, Norjassa ja Islannissa.

Tutustu

Asiakkaat sanovat näin

Kumppanuuteen perustuva lähestymistapamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Asiakkaiden kanssa yhteistyössä kehitetyt laadukkaat ratkaisut edistävät aidosti liiketoimintaa tarjoamalla ensiluokkaisen työympäristön.

“Valitsimme Kasten-hyllystöt ja Tornado-varastoautomaatin, koska tuotteet ovat korkealaatuisia. Constructor ei ole markkinoiden halvin, mutta he ovat ehdottomasti paras. Heidän ajattelunsa on innovatiivista ja he hyväksyvät sen, että hanke voi olla johtamatta mihinkään. Meille he ovat enemmän kumppani kuin toimittaja.” -
Calle Nicolaisen, projektipäällikkö.
“Olemme tyytyväisiä, että annoimme varastointitarpeemme kartoituksen Kasten-asiantuntijoilden haltuun. Heidän innovatiiviset ratkaisunsa ja asiantuntemuksensa vakuuttivat meidät ja päätimme asentaa Tornado-varastoautomaatit varastoomme. Tämä on parantanut huomattavasti keräilytoimintamme nopeutta ja tarkkuutta, mikä on auttanut meitä hyödyntämään paremmin varastotilaa. Tornado-varastoautomaatti on loistava insinööritaidonnäyte ja olemme erittäin tyytyväisiä sen suorituskykyyn. Kasten vakuutti että se sopisi parhaiten meidän varastointitarpeisiimme.” -
Iulian Dragan, Wipron edustaja, joka vastasia projektista..
“Automaatin ansiosta saimme verstaalle yhden uuden huoltopisteen. Koska kokonaiskapasiteetti on kasvanut ja läpimeno nopeutunut, pystymme huoltamaan 4-5 autoa enemmän päivässä.” -
Mats Lindblad, korjaamon johtaja.

Tutustu valikoimaan!

Kuormalavasiirtohylly (MOVO)

Säästä jopa 50 % tavanomaisen kuormalavahyllyn vaatimasta tilasta ja lisää varastointikapasiteettia jopa 80 %.

Tutustu MOVO-ratkaisuun

Satelliittihyllystö

Erittäin tehokas vaihtoehto fifo/lifo-hyllylle ja syväkuormaushyllylle. Kustannustehokas ja aikaa säästävä. Suuret käyttönopeudet.

Tutustu satelliittihyllyyn

Varastoautomaatit

Säästä jopa 70 % lattiapinta-alasta, vähennä keräilyvirheitä jopa 70 % ja lyhennä keräilyaikaa yli 60 %.