Ikea - Kasten-varastoautomaattireferenssi

  • ikea_1
  • ikea_2
  • ikea_3

Ikea - Kasten-varastoautomaattireferenssi

IKEA Edinburgh etsi ratkaisua kehittääkseen logistiikkaansa varastoinnin osalta. Tavoitteena oli automaattinen varasto ja Kasten  Tornado-varastoautomaatti valittiin ratkaisuksi näille haasteille. Varastotarkkuus ei ollut riittävän hyvä, keräilyajat olivat pitkiä ja lisäksi suuremmille varastointitiloille oli tarvetta.

Vuonna 2005 asennettiin ensimmäiset kaksi  Tornado -varastoautomaattia ja neljän kuukauden arviointijakson jälkeen asennettiin kahdeksan Tornado-automaattia lisää. Tämän lisäksi vuonna 2006 toimitettiin vielä kaksi suurempaa automaattiyksikköä patjojen varastointia varten. Tornadojen asennusten jälkeen IKEA Edinburgh on pienentänyt tuotteiden käsittelykuluja, saavuttanut lyhyemmät keräilyajat ja varaston tarkkuus on tänä päivänä 98%:n tasolla.

IKEA Edinburghin jälkeen Tornado-varastoautomaatteja on toimitettu ja käyttöönotettu yli 80:ssa IKEA:n liikkeessä ympäri maailmaa.

Kaikissa Tornadoissa on 4000 mm leveät paletit, korkeudet on määritelty maksimaalisen varaston korkeuden mukaan ja kaikki laitteet on varustettu TC2000-varastonhallintajärjestelmällä. Kaikkia laitteita huolletaan myös etäyhteyden välityksellä.