Elektroskandia, Hyvinkää - Kasten-varastoautomaattireferenssi

  • elektroscandia_2
  • elektroscandia_4
  • elektroscandia_3

Elektroskandia, Hyvinkää - Kasten-varastoautomaattireferenssi

Elektroskandia investoi Tornado-varastoautomaatteihin toiveena nopeuttaa pientavarakeräilyä. Keskusvarastossa Elektroskandialla on tuotenimikkeitä n. 18 000, joista asiakkaille lähtee päivittäin noin 5000 tilausriviä.

Elektroskandia hankki 2001 yhden Paternosterin-varastoautomaatin ja neljä Tornado-varastoautomaattia 2005. Automaattien keräilytehokkuus on suuri. Tämän ansioista Elektroskandia kaksinkertaisti pientuotekeräilynopeuden aikaisempaan nähden.

Ratkaisu:

Tornadojen myötä Elektroskandia säästää myös lattiatilaa. Yksi automaatti vie neliöitä vain 13, mutta kokonaiskuorma voi olla maksimissaan 40 000kg. Lisätehoa tuo se, että yksi ihminen voi kerätä tuotteet Tornadosta yhdestä pisteestä. Tavaroiden keräilyä helpottamaan on Tornadoissa valo-osoitin, joka osoittaa paletilta kohdan jolta tuote keräillään. Näin myös virhepoiminnan mahdollisuus vähenee. Tornadot rakennettiin Elektroskandian tarpeiden mukaan kiinteäpaikkaisiksi (HOT), koska tuotteilla on suuria painoeroja ja HOT-menetelmän mukaan automaatti hakee paletille ensimmäisen vapaan paikan.

Kapasiteetit:

Tornadon korkeus: 8,4 metriä
Paletin leveys: 4000 mm
Paletin syvyys: 820 mm
Palettien määrä per Tornado: 26
Kuormakapasiteetti / paletti: 300kg

 

Paternosterin korkeus: 6390 mm
Tason leveys: 4100 mm
Tason syvyys: 620 mm
Tasojen määrä per Paternoster: 28
Kuormakapasiteetti / taso: 250kg

Lue koko case Elektroskandia.