The Bowes Museum, Iso-Britannia - Kasten siirtohyllyreferenssi

  • Bowes-museum_1
  • Bowes-museum_2
  • Bowes-museum_3

The Bowes Museum, Iso-Britannia - Kasten siirtohyllyreferenssi

Bowesin museo tarvitsi koknaan uuden gallerian ja museon säilytystilojen suunnittelun ja samalla säilytyskalusteiden saattamisen ajan tasalle. 

Projektin alkaessa varaston tilat olivat levittäytyneet koko kolmannen ja neljännnen kerroksen ympäri. Useat säilytystilat sijaitsivat ullakkotiloissa, suoraan katon alapuolella. Pääsy tiloihin oli hankalaa, olosuhteet olivat sopimattomat ja 1960-luvun tyylinen "mutteri- ja pulttihylly" tarjosi kaikkea muuta kuin tarvittavaa kapasiteettia tai kokoelman vaatimaa suojaa.

Bowesin museo, joka sijaitsee pohjois-Penninesissä on yksi tärkeimmistä Lontoon ulkopuolella sijaitsevista museoista. Kyseinen museo on osa vaikuttavaa ranskalaistyyppistä kartanoa maalauksellisessa Barnard Castlen kaupungissa.

Ratkaisu

Bowesin museo on kaksinkertaistanut varastotilansa ja paransi myös kirjojen varastointiolosuhteita moderneilla Constuctorin asentamilla varastoratkaisuilla.

Jon Old, Bowes:n museon vanhempi konservaattori kertoo:

“Constructor:n innovatiiviset varastoratkaisut ovat kasvattaneet varastointitilojamme ja parantaneet olosuhteita tiloissa, joissa säilytämme kuvataidekokoelmia ja kirjoja.”

“Constructor ymmärsi tarpeemme ja mitä pyrimme saavuttamaan. He työskentelivät läheisesti projektitiimimme kanssa koko urakan ajan, tuloksena se, että jossain määrin haastava toimitus sekä asennus sujuivat hienosti. Kykenemme nyt helpommin luetteloimaan kirjat, ja mikä tärkeintä, voimme säilyttää kaiken tavalla, joka mahdollistaa helpon haun ja samalla voi silmäillä fantastista uutta lukusaliamme.”