Malmön museo, Ruotsi - Kasten-siirtohyllyreferenssi

  • MalmoMuseum
  • Malmomuseum1
  • Malmomuseum2

Malmön museo, Ruotsi - Kasten-siirtohyllyreferenssi

Malmön museo on hyvin tunnettu ja sillä on ainutlaatuinen monikulttuurinen profiili. Se tavoittelee vuoropuhelua kansalaisten kanssa, joka heijastuu sen kaikessa toiminnassa. Museossa on mittavat kokoelmat monilta eri aloilta, kuten tekniikka ja merenkulku, teollisuusyhteiskunnan kulttuurihistoria, luonto, valokuvaus ja taide muutamia mainitaksemme.

Museo on vanha, se perustettiin jo vuonna 1841 ja se on sijoitettu moneen eri rakennukseen. Tunnetuimmat rakennukset ovat Malmön linna, Tekniikan ja Merenkulun talo ja Komendanttitalo.

Museon kokoelmat ovat olleet sijoitettuna surkeisiin tiloihin Malmön ulkopuolelle. Vuonna 2003 alkoi muutto juuri remontoituihin tiloihin Malmön satamaan. Samaan aikaan alkoi mittava työ, jossa kaikki esineet dokumentoitiin,  luokiteltiin ja luetteloitiin. Makasiinin pinta-ala on 12.000 m2 josta 10.000 m2 on varastotilaa. Projekti on ollut erittäin aikaavievä, mutta on samalla antanut museolle ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja järjestää varasto alusta alkaen.

Olemme olleet mukana toimittamassa erikoissovelluksia kuten laatikostoja ja rulo-ovia. Taideaarteiden säilytykseen on toimitettu tilaasäästävä siirtohyllystö, Compactus, jossa on 9800 mm pitkiä vaunuja 22 kappaletta ja ne on varustettu kaltevilla verkoilla joustavan ja turvallisen varastoinnin turvaamiseksi. Lisäksi olemme toimittaneet perinteisiä kuormalavahyllyjä, joissa varastoidaan tilaavieviä esineitä kuten esimerkiksi antiikkihuonekaluja.

Myös arkeologiset esineet säilytetään siirtohyllyssä. Päävarasto on kalustettu perinteisellä sinkityllä pientavarahyllyllä HI280, jossa on umpinaiset päätyseinät. Hyllyjä on kaikkiaan 3.000 jm.