Ocay, Ruotsi

  • Ocay-Sweden-2
  • Ocay-Sweden-3

Ocay, Ruotsi

Varastointi on kuningas Ocay’lla, jolla on 37 myymälää ympäri Ruotsia ja verkkokauppa, mikä vaatii hoitoa.

Ocay varastoi 15 000 erilaista tuotetta kuten erilaisia toimistotuotteita, puhdistus- hygieniatuotteita, työvaatteita ja pakkauksia kolmessa keskusvarastossaan Östersundissa, Helsingborgissa ja Luulajassa. Varastot palvelevat yksityisiä yritysasiakkaita ja toimittavat tuotteita asiakkaille kaikkialla Ruotsissa.

Uusin Helsingborgin keskusvarasto avattiin vuonna 2014 ja sinne asennettiin Kasten-kuormalavahyllyt ja rullaradat muovilaatikoineen. Varastopäällikkö Tommy Pantzar kertoo:
"Muutimme pois Angelholmin tiloista, jotka olivat käyneet liian pieneksi ja etsimme vaihtoehtoisia tiloja. Huomiomme kohdistui hiljattain vapautuneeseen rakennukseen Rännarbanassa, Helsingborgissa. Muutimme 3 päivän aikana; suljimme varaston perjantaina ja olimme taas uudelleen täydessä toiminnassa seuraavana maanantaiaamuna, mutta käytössämme oli kaksi kertaa suurempi varastotila".

Helsingborgin varasto on avoinna 06.00 – 23.00 ja toimii kahdessa vuorossa, joiden aikana kerätään päivittäin jopa 3 000 tilausriviä. Varasto käsittää kolme hallia: Halleissa A ja C on kuormalavahyllyt ja B-halliin on asennettu kevyt läpivirtaushyllyt. Tuotteet varastoidaan muovilaatikoihin, jotka on sijoitettu kalteville rullaradoille. Painovoima siirtää laatikoita eteenpäin kohti keräilyaluetta.

Constructorin Richard Persson kertoo:
"Varastointiratkaisu, joka on yhdistelmä kuormalavahyllyjä ja kevyt läpivirtaushyllyjä suunniteltiin yhteistyössä Ocayn kanssa. Lähtökohtana olivat Ocayn päivittäisen toiminnan tarpeet ja toiveet. Yhdessä saavutimme ratkaisun, missä kahta ylempää tasoa käytetään puskurivarastona ja alinta tasoa keräilyyn. Kuljettimet on asennettu 5 tasolle, joita kaikkia voidaan käyttää lattiatasosta. Hitaammin liikkuvat tuotteet varastoidaan kiinteään hyllystöön".

"Muutimme 3 päivän aikana, suljimme varaston perjantaina ja palasimme täysin toimintakykyisinä seuraavana maanantaiaamuna, mutta kaksi kertaa suuremmalla varastotilalla"
Tommy Pantzar, Varastopäällikkö