Ikea, ympäri maailmaa

  • ikea_1
  • ikea_2
  • ikea_3

Ikea, ympäri maailmaa

IKEA Edinburgh etsi uutta ratkaisua kehittääkseen logistiikkaansa tehokkaasti keittiötuotteiden varastoinnin osalta. Varastotarkkuus ei ollut riittävän hyvä, keräilyajat olivat pitkiä ja lisäksi suuremmille varastointitiloille oli tarvetta. Tornado-varastoautomaatti valittiin ratkaisuksi näille haasteille. 

Vuonna 2005 ensimmäiset kaksi  Tornado -varastoautomaattia asennettiin ja neljän kuukauden arviointijakson jälkeen kahdeksan Tornadoa lisää asennettiin paikalle. Tämän lisäksi vuonna 2006 toimitettiin ja asennettiin vielä kaksi isompaa automaattiyksikköä patjojen varastointia varten. Tornadojen asennusten jälkeen IKEA Edinburgh on pystynyt pienentämään tuotteiden käsittelykuluja. on saavutettu lyhyemmän keräilyajat sekä varaston tarkkuus on tänä päivänä 98%:n tasolla.

IKEA Edinburghin jälkeen, Tornado-varastoautomaattia on toimitettu ja käyttöönotettu yli 80:ssa IKEA:n kaupoissa ympäri maailmaa.

Kaikissa Tornadoissa on 4000 mm leveät paletit, korkeudet on määritelty maksimaalisen varastonkorkeuden mukaan ja kaikki laitteet on varustettu TC2000 varastonhallintajärjestelmällä. Kaikkia laitteita huolletaan myös etäyhteyden välityksellä.