Helsingborgin Museo, Ruotsi

  • HelsingborgMuseum1
  • HelsingborgMuseum3
  • HelsingborgMuseum2
  • HelsingborgMuseum

Helsingborgin Museo, Ruotsi

Nimi - Dunker synnyttää kunnioitusta pitkällä Helsingborgin ulkopuolella. Henry Dunker perusti Helsingborin Kumitehtaan, joka muutti myöhemmin nimekseen Tretorn.  Dunkerin pariskunnan mittavalla omaisuudella  perustettiin lahjoitusrahasto, jonka päämääränä on "hyödyntää kaupungin kauneus". Helsingborgin kaupungilla on rahaston avulla ollut mahdollisuus investoida kulttuuriin. Helsingborgin museo käsittää tänä päivänä Dunkerin Kulttuuritalon, Fredriksdahlin Museon, Kärnan (Torni) ja Kulttuurimakasiinin.

Kulttuurimakasiinia pidetään yhtenä hienoimmista museomakasiineista Euroopassa ja se avattiin vuonna 1996. Rakennuksen 8000 m² pitää sisällään kaikki museon kulttuuriaarteet, jotka vaativat suojelua, säilyttämistä ja varastointia. Täällä on mm. vastaanottomakasiini, ilmoittautumistilat, valokuva- ja konservointiateljeet.  Museokokoelmaa säilytetään kymmenessä erikoisvarastossa artikkelityyppien mukaan.

Constructor on osallistunut taide- ja kuvakokoelman säilyttämisen suunnitteluun ja toimitukseen. Kokoelma käsittää kaikkiaan yli 300.000 valokuvaa, tekstiiliä, arkeologista ja eläintieteellistä esinettä. Jotta tila saatiin optimoitua tehokkaasti, valittiin tilaa säästäviä siirtohyllyratkaisuja, jotka sovitettiin varaston erikoisvaatimuksiin. Jotta taulujen säilyttäminen olisi turvallista on siirtovaunujen päälle asennettu kallistetut verkkoseinät.

Pehmeästi liikkuvat vetolaatikot valittiin dokumenttien ja pienien esineiden säilytyskalusteeksi. Enemmän tilaa vievät esineet säilytetään hyllystöissä, joissa osassa on liukuovet suojaamassa pölyltä.

Varaston johtaja, Kjell Engblad kertoi, että taideaarteet ovat välillä esillä Dunkerin Kulttuuritalon näyttelyissä  ja niitä vuokrataan kaupungin virastoihin. Hän esitteli meille myös ainutlaatuisen hyönteiskokoelman, jota säilytetään kauniissa puulaatikoissa, jotka on varastoitu järjestelmällisesti Compactus vaunujen päälle asennettuihin teräshyllyihin.