Vitterhetsakademian kirjasto, Ruotsi - Kasten-sähkösiirtohylly-referenssi

  • Vitterhetsakademin
  • Vitterhetsakademin1
  • Vitterhetsakademin2
  • Vitterhetsakademin3

Vitterhetsakademian kirjasto, Ruotsi - Kasten-sähkösiirtohylly-referenssi

Vitterhetsakademian kirjasto sijaitsee kauniilla paikalla Östermalmissa Tukholmassa. Ruotsin vanhin säilynyt kasarmi on nyt moderni kirjasto ja arkisto. Valtionarkisto muutti vuonna 2004 näihin täysin uudelleen rakennettuihin tiloihin. Uudistusten aikana on kuitenkin pyritty säilyttämään ainutlaatuisia menneistä ajoista muistuttavia yksityiskohtia niin paljon kuin mahdollista.

Valtionarkisto on valtiollinen viranomainen, joka vastaa Ruotsin koko kulttuuriperinnöstä. Tähän työhön kuuluu kulttuuriperinnön suojelu, dokumentointi ja hoitaminen. Lisäksi siihen kuuluu historian ja kulttuurin tietämyksen välittäminen pitämällä arkistot ja kirjasto avoinna tutkimukselle ja yleisölle. Constructor on suunnitellut säilytysjärjestelmän näiden kaikkien eri kokoisten asiakirjojen säilytystarpeeseen.

Ratkaisu: 

Ratkaisu oli siirtohyllystö, jolla saatiin optimoitua käytettävissä oleva tila. Siirtohyllyjen Rolls Roycen, Compactus Archive-siirtohyllyn hyllytasojen koot mahdollistivat A0- ja A1-kokoisten kuvakansioiden säilyttämisen hyllystössä. Siirovaunujen pituus on 14 metriä. Viidessä maan alla olevassa arkistossa on kaikkiaan 136 siirtovaunua ja eri mittaisia hyllytasoja näissä on yli 20.000 kpl.

Ratkaisevaa tässä Compactus-investoinnissa oli luotettavuus ja tarvittaessa helposti toteutettavat lay-out muutokset . Pitkällä tähtäimellä muita tärkeitä argumentteja olivat laatu ja tieto-taito, sanoo projektivastaava Eddie Knutsen.